Herlig i Kvitfjell - Stian forbannet

Det var herlige forhold under Europacuprennet i utfor i Kvitfjell fredag, men det hjalp ikke helt for Stian Saugestad fra Norge.

Han var raskest på treningen torsdag, men gjorde en feil på toppen fredag, og da var i realiteten alt over før det hadde startet. -Det var j..... surt. Nå er det bare å nullstille med tanke på morgendagen. Det er flotte forhold, men du har ikke råd til å gjøre slik feil i denne løypa, sier Saugestad som var over tre sekunder bak vinneren i mål. Stian er en av flere som også stiller til start i World Cup-rennene i samme trase neste helg. Det skal også Jared Goldberg fra USA som var nest raskest i rennet fredag. -Dette er viktige renn med tanke på det som skal skje neste uke. Det er sjelden vi kan kjøre renn under slik forhold. Wonderful, sa amerikaneren. Franske Valentin Moine Giraud var raskest i fredagens renn.

Både utøvere og trenere er strålende fornøyd med de forholdene som neste helgs World Cup-arrangør kan tilby. En topp preparert trasé, solskinn og minus 10 var rammen rundt dagens renn. Lørdag blir det et nytt utforrenn, før det fortsetter med trening neste torsdag for World Cup-sirkuset.

EC2802 Goldberg

Billedtekst: Jared Goldberg fra USA gledet seg over flotte forhold og et godt renn.

EC2020 prize DH1 alle

The prizewinners after the Downhill on Friday Fenruary 28th. Top three:  Valentin Giraud Moine (FRA), Jared Goldberg (USA), Ken Caillot (FRA).